Monday, 29.04.2024, 04:30:05
AHISKALILAR
Site menu
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Login form
Main » 2013 » February » 11 » BÜLENT ARINÇ’IN AÇIKLAMASI AHISKA TÜRKLERİNİ ÜZDÜ!
00:24:50
BÜLENT ARINÇ’IN AÇIKLAMASI AHISKA TÜRKLERİNİ ÜZDÜ!
BÜLENT ARINÇ’IN AÇIKLAMASI AHISKA TÜRKLERİNİ ÜZDÜ!



Halil İbrahim ATAMAN

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç yaptığı açıklama ile vatansız yaşayan AHISKA Türklerini çok üzdüğü belirtildi.

1944 Yılında Stalin tarafından Ata yurtları AHISKA dan sürgün edilen Ahıska Türkleri Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşamalarına rağmen hala huzursuzluk içindeler. Türkiye de yaşayanlar için vatandaşlık beklerken hükümet sözcüsünün yaptığı açıklama ise Ahıskalılar ı hayal kırıklığına uğrattı.

İşte yapılan bu açıklamadan sonra Ahıskalılar tarafından yazılan yazılardan bir örnek.




6 Ocak 2013 tarihinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bursa’da sürgündeki Ahıska Türkleriyle bir toplantı yaptı. Toplantıda Ahıska Türklerinin sorunlarına değinen Arınç'ın gündeminde Vatandaşlık talepleri vardı. Arınç, "Maşallah başkan 4 bin 500 kişinin hep beraber istisnai yolla vatandaşlığa geçmesini istiyor. Bu dünyada mümkün değil. Böyle bir şey yok. Sen bana en fazla 5 kişi ver. 5 kişiyi anında vatandaş yapayım ama 4 bin 500'ü yapamam. Bunun bir prosedürü var. 4 bin 500 kişiyi bir kanun maddesi olmadan doğrudan vatandaşlığa geçirmek çok zor” dedi.

Konuşmasının sonunda ise bir Ahıska Türkü, Arınç'a tepki gösterince kısa bir süre gerginlik yaşandı. Konuşmacı şunları dedi: "Bu hikâyeleri biz çok duyduk. 20 yıldır dinliyoruz. Hiçbir faydası yok. Vakti gelince haktan, hukuktan, bahsediyorsunuz. Çok güzel de Ahıskalıların hakkını ne zaman vereceksiniz? 70 yıldır bu millet sürgündedir.” Arınç ise "Herkese sorsam seni yalanlar. Benim bildiğim Ahıskalılar senin söylediğin bu lafları söylemez" Bunun üzerine Ahıskalı dinleyici, "Vatandaşlık veremiyorsanız, gönderin gitsin bu milleti" dedi.

Aşağıdaki mektup bu olay üzerine Azerbaycan’da yaşayan bir Ahıska Türkü tarafından Sayın Arınç’a yazılmıştır.



Bülent Arınç’ın Ahıska Türkleriyle İlgili Görüşü Hakkında


14 Ocak 2013



Mikail Soytürk


Merhaba T.C. Başbakan yardımcısı, Bülent Arınç Beyefendi. Ben Fezbooktan dostunuz ve sizin hayranınız şair Mikail Soytürk. Azerbaycan’dan yaziyor ve Azerbaycan’da yaşayan, Ahıska Türklerinin selamlarını gönderiyorum. Ben sizin Bursa şeherinde Ahıska Türkleriyle görüşmenizi izleyerek hayal kırıklığına oğradım.


Biz Ahıska Türkleri ne kader sahipsiz imişiz ey vah dedim!!!... Aziz başkanım, sevgi ve saygı değer efendim sizin1992 senesi "3538 sayılı iskan kanununu" bilmemeniz bana pek inandırıcı gelmiyor. Ve bundan böyle çıkıyor ki, kardeşim biz sizi istemiyoruz! Ben şimdi anladım ki, Gürci hökümeti neden bizinen adeta alay ediyormuş. Daha doğrusu bu Gürcilerin ekmeğine yağ sürtmek oldu. Size bir şey diyem mi? Yahudiler, Almanlar geçmiş SSCB’den kendi etnik kökenli VATANDAŞLARINI nasıl denleyip götürdiler. Almanlar her bir ferdin dil öğrenmesi için 1000(bin) Avrodan para ödediler. Ele de Yahudiler. Be siz ne yapıyorsunuz? Gelene bile çalışma hakkı tanımiyorsunuz. Adam size sığınmıs..... İŞTE BİZ BUYUZ. Siz başta olmakla bütün biz Türkler inançlı insanlarız. Peygamberimiz Muhammed Mustafa (sav) ne diyor? Diyor ki: 1) Sadaka saraydan çıkmaz! 2) Sılai rahimi önce en yakınlaran, sonra yakın çevren, sora komşularan göstermelisin diyor. 3) Aksi ise desinler, görsünler içindir. Bundan da ALLAH hoşlanmaz. Umut ederim ki, siz saygı değer TBMM’nin başkanlığı, uzun müddet Millet Vekilliği ve Avukatlık yapmış tecrübeli bir siyaset erbabının bize diyecek sözünüz olur. ALLAH önce Türkiyamızı, büyük Türk milletimizi o cümleden sahibsiz dediğim için ALLAH’dan af dileyerek, sahibi ve sahibimiz ALLAH olan Ahıska Türklerini ve bütün İSLAM dünyasını ALLAHA emanet ediyor, size de aile hayatınızda rafah diliyorum. Bir ehli dil olarak sözümi aşağıdaki mısralarımla yekünliyecam.

14 Ocak 2013


GURBET ELLERDE ÖDEDİM, ÇOK BEDELLER EFENDİM

(Sayın Başbakanıma mektub)


Şehit kanıyla yoğrulmuş ol, topraklar üstünde.

Yaşamanın bir bedeli varsa söyle efendim.

Hazırım ben ödemeye ol, bedeli aslında.

Gurbet ellerde ödedim, çok bedeller efendim.


Yaranamadık kimseye illa Türksün dediler.

Pasaportta menşeime 7 damga vurdular.

O damgayı görende de, bir kenara sürdüler.

Gurbet ellerde ödedim, çok bedeller efendim.


Ay yıldızlı, al bayrağa kavuşmanın hüznüyle.

Hazırım ben ödemeye ol bedeli misliyle.

Yeter ki, bana bir şans ver utandırmam izniyle.

Gurbet ellerde ödedim, çok bedeller efendim.


Kul Mikail şükrü, tövbe kula farzdır Allahtan.

İzni, inayeti olsa kurtulursun fıraktan*.

Ham idim, piştim efendim, usta oldum çıraktan.

Gurbet ellerde ödedim, çok bedeller efendim.

–––-
* firak- perişan olmak, derbederlik.

kaynak: http://www.posofhaber.com/posof/haberdetay.asp?ID=531


Views: 3782 | Added by: VAKIF | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]
society
Search
Calendar
«  February 2013  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Entries archive
Copyright MyCorp © 2024

Free website builderuCoz